Tom Dullekens clubkampioen enkelspel 2019-2020!

Afgelopen zaterdag was het opnieuw de hoogmis voor de liefhebbers van clubkampioenschappen. Met het clubkampioenschap enkelspel wordt naar jaarlijkse traditie de aftrap gegeven voor een reeks van drie kampioenschappen binnen onze club: enkelspel, dubbelspel (24 april) en jeugd -18j (2 mei). 

Na enkele afzeggingen wegens ziekte begonnen 15 enthousiastelingen aan een eerste ronde in poulevorm. Een mooie mix van jong en oud, hoog en laag geklasseerde spelers werden uitgeloot in 3 poules waarvan de eerste 2 van elke poule en de twee beste derdes zich plaatsten voor de kwartfinale. Deze eerste ronde zorgde niet voor verrassingen zodat de 3 reekshoofden Xander, Kasper en Tom zich wisten te plaatsen samen met Joni, Philippe, Jerko, Bregt, Jeroen. 
In de kwartfinale zorgde Bregt misschien wel voor de verrassing van de avond door Jerko te kloppen met een 3-1 overwinning, terwijl uittredend kampioen Xander eerste reekshoofd Kasper wist uit te schakelen met eveneens een 3-1 overwinning. De andere kwartfinales waren ware thrillers tussen ploeggenoten die elkaars spel door en door kennen Joni en Tom en Philippe en Jeroen. In twee spannende belles trokken uiteindelijk Tom en Jeroen aan het langste eind. 
Op naar de halve finale met een duel tussen beide finalisten van het CK jeugd van vorig jaar, Xander en Bregt. Xander was na zijn verloren finale gebrand op een revanche die hij ook nam met een 3-0 overwinning. In de andere halve finale namen Tom en Jeroen het tegen elkaar op waarin Tom aan het langste eind trok in de belle na eerst 2-0 achter te komen. 
In de strijd om de derde plaats trok Bregt aan het langste eind, wederom in een belle waarbij Jeroen aan het einde van zijn latijn was (de leeftijd begint zijn tol te eisen...), waarna Tom en Xander onderling mochten uitmaken wie de wisselbeker een jaar lang thuis mag aanschouwen. In zijn tweede finale op rij moest Xander echter zijn meerdere erkennen en Tom zich dus het komende jaar Clubkampioen enkelspel mag noemen. 

Meer foto's zijn terug te vinden op onze fotopagina.

Geplaatst in Events, Nieuws.