Arvid en Joni clubkampioenen Dubbel 2017-2018

Het seizoen is ondertussen reeds enkele weken achter de rug maar de dubbelliefhebbers hadden nog iets te goed. Initieel stond het dubbelkampioenschap gepland op 10 februari maar de weergoden beslisten er toen anders over. Aangezien alle vrije speelweken reeds bezet waren restte ons enkel nog de mogelijkheid om dit na het seizoen in te plannen. Uiteindelijk werd het woensdag 9 mei, de dag voor Hemelvaart.

Met 12 deelnemende duo’s bleek de timing geen rol te spelen en konden we spreken van een mooie opkomst met spelers van alle niveaus, gaande van A-ploeg tot de jeugdreeksen. Aangezien het competitieseizoen toch al was afgesloten werd er de afgelopen weken al heel wat afgetraind met één doel voor ogen: de felbegeerde titel van dubbelkampioen 2017-2018.

We startten om 19u30 in twee poules van 6 teams waarvan de eerste 4 doorgingen naar de kwartfinales. In deze poules bleek het niveauverschil alvast weinig rol te gaan spelen en de voorgift bleek in enkele gevallen voldoende om enkele verrassende resultaten te zien. Zo werden de regerende kampioenen van vorig jaar, Michaël en Mathias, uitgeschakeld en vonden we de lager geklasseerde teams terug bovenaan de rangschikking.

In de kwartfinales zagen we reekshoofd Tom en David sneuvelen en trokken Jeroen en Joeri aan het langste eind, terwijl jeugdduo Jarne en Bregt het verrassend haalden van ervaren rotten Hans en Johan. Het andere reekshoofd, Pieter en Klaas, hield het een ronde langer uit maar ook zij moesten de duimen leggen in de halve finale tegen Arvid en Joni die eigenlijk al een ‘finale avant la lettre’ mocht genoemd worden met tafeltennis van een hoog niveau.

In de finale stonden de duo’s Arvid / Joni en Joeri / Jeroen tegenover elkaar om uit te maken wie met de beker naar huis mocht gaan. Deze eerste bleken een klasse te sterk voor Joeri en Jeroen die na een lange avond (het was ondertussen middernacht gepasseerd) aan het einde van hun latijn waren.
Joni mag zich voor de eerste maal in zijn pingpongcarrière clubkampioen dubbel noemen terwijl het voor Arvid al de vijfde maal is dat hij op het hoogste schavot staat en zich ondertussen tot keizer van het dubbelspel mag kronen.
In de kleine finale haalden Jarne en Bregt het van Pieter en Klaas en zij mochten dus het podium vervolledigen.

De avond werd afgesloten met enkele overheerlijke panini’s waarbij ook de traditionele drink uit de beker niet mocht ontbreken.
Hierbij trekken we de spreekwoordelijke streep onder seizoen 2017-2018 al blijft de club wel open op dinsdag voor diegenen die er niet genoeg van kunnen krijgen.

Geplaatst in Nieuws.