3! kampioenenploegen bij de jeugd

Van een boerenjaar gesproken voor de jeugd van Tafeltennisclub Galmaarden. De drie Oost-Vlaamse jeugdreeksen werden het afgelopen competitiejaar gedomineerd door onze drie jeugdploegen die er afgelopen weekend in slaagden de 3 kampioenstitels op hun conto te schrijven.

A-ploeg

Met de meest ervaren spelers in de rangen  werd de lat vóór aanvang van het seizoen hoog gelegd: de derde plaats van vorig seizoen moest minstens geëvenaard worden. Geen makkelijke opdracht in een reeks met voormalig kampioen Ronse A en de traditionele ploegen uit het Gentse die kunnen tappen uit een vat vol jongen talenten. Na een halve heenronde gespeeld te hebben bleek al snel dat Ronse A de té kloppen titelkandidaat zou worden. Het onderlinge duel op de eerste speeldag resulteerde in een billijk gelijkspel, waardoor onze jongens op de eerste speeldag van de terugronde volop aan de bak moesten in het hol van de leeuw. Gesteund door een resem supporters en trainers trokken we aan het langste eind met een 4-6 overwinning, de kloof was geslagen! De resterende matchen deden we wat we moesten doen, winnen, om op de laatste speeldag zeker te zijn van de dubbel en dik verdiende titel!

Een dikke proficiat aan vaste waarden van de ploeg Jarne Rouckhout, Xander Lievens en Jonas van Slambrouck gesteund door de sterke invalbeurten van Ruben Van Mello en Kenzo Klein.

B-ploeg

Bij de B-ploeg lagen de verwachtingen vooraf een stuk lager. We zagen enkele spelers vertrekken waardoor deze ploeg naast de vaste waarden van vorig seizoen werd aangevuld met enkele minder ervaren spelers uit de C-ploeg en dus in tegenstelling tot vorig jaar ging aantreden in de lagere B-reeks in plaats van de sterke A-reeks. Rekening houdend met de 8ste plaats van vorig seizoen  was het doel om dit jaar beter te doen en te streven naar minstens een plaats in de top 5 in deze B-reeks.
Na een sterke seizoenstart met 3 overwinningen op rij was er onverwacht puntenverlies tegen enkele ploegen in de middenmoot, maar ook de rechtstreekse concurrenten lieten het afweten met als resultaat een eerste plaats na de heenronde met één punt verschil op eerste achtervolger Oosterzele. Zelfde verhaal in de terugronde maar ondertussen hadden de buren van Ninove A de rol van eerste achtervolger overgenomen. In een rechtstreeks duel wonnen onze jongens oververdiend maar de resterende 2 wedstrijden moesten gewonnen worden om de titel binnen te rijven. Ook dit deden ze met glans met als gevolg de titel in de B-reeks, iets waar we vooraf alleen maar konden van dromen!

Proficiat aan de vaste kern Kenzo Klein, Bregt De Mooter, Bram Zeeuwe en Torre Durant alsook aan de invallers Jonas Van Slambrouck en Xander Lievens die in de beslissende wedstrijden de ploeg kwamen versterken.

C-ploeg

Voor het tweede jaar op rij werd er ook een C-ploeg ingeschreven met als doel de beginnende competitiespelers matchritme te laten opdoen zonder enige druk op het resultaat. De heenronde kende een sterke start met twee overwinningen gevolgd door maar liefst drie gelijke spelen op rij. Voor we het goed en wel beseften was de heenronde voorbij zonder verlies en werden onze ‘jonkies’ getorpedeerd als potentieel titelkandidaat naast de kampioenen van vorig jaar van Rooigem Gent C en hun buren uit Deinze. De terugronde startte echter met een valse noot met een onverwachte eerste nederlaag van het seizoen tegen Olsene, de voorlaatste in de stand. Weg titelambities… De volgende wedstrijden werden gewonnen en net als in de heenronde eindigde het duel tegen regerend kampioen Rooigem Gent C op een gelijkspel. Het zag er lang naar uit dat de eindstand gekend was, maar toen ook Rooigem een steek liet vallen was er opnieuw een sprankeltje hoop, één gelijkspel van Gent zou voldoende zijn om de leidersplaats over te nemen. En ook zo geschiedde in de laatste speelweek toen leider Rooigem onverwacht puntenverlies leed tegen onze buren van Ninove. Een cadeau dat onze jongens met beide handen aannamen door hun laatste inhaalwedstrijd te winnen en zo op een gedeelde eerste plaats te komen met Rooigem Gent C. De onderlinge duels dienden dus te beslissen over de titel maar ook deze brachten geen winnaar of verliezer aangezien beide duels eindigden op een gelijkspel. Kijken naar het aantal gewonnen sets dan maar en hierin bleek dat Galmaarden met één set voorsprong aan het langste eind zou trekken. De meest onverwachte maar daarom niet minder verdiende derde kampioen was binnen!

Proficiat aan de ‘jonkies’ Renzo Priëls, Tim Peetermans, Cobe Cornu en Aron Branckaert en dank aan Bram Zeeuwe om een handje toe te steken in de cruciale wedstrijden.

 

Deze prachtige resultaten zouden er niet gekomen zijn zonder steun van de ouders die steeds in volle getale aanwezig waren om hun nakomelingen aan te moedigen en steeds zonder problemen klaar stonden om de spelers op uitwedstrijden ter plaatse te krijgen. Ook het bestuur, jeugdcomité en trainers verdienen een pluim om elke week klaar te staan om hun kennis over te dragen aan de opkomende jeugd en hun weinige vrije tijd op te offeren aan de toekomst van de club. Op naar volgend seizoen, al zal het moeilijk zijn om nog beter te doen.

Deze jeugdspelers waren afgelopen seizoen alweer een schoolvoorbeeld van teamspirit en 'liefde' voor de pingpongsport. Laat het een voorbeeld zijn voor iedereen!
Volgende week is er als afsluiter nog het clubkampioenschap voor jeugdspelers waarbij nog één speler een kers op zijn taart kan zetten, supporters voor een laatste keer op post!

Geplaatst in Nieuws.