Seizoen ’19-’20 zit er op!

Door de recente ontwikkelingen kwam er een abrupt einde aan huidig competitieseizoen. De rangschikking na 18 speelweken wordt ook de eindstand waardoor de kampioenen, de stijgers en dalers gekend zijn.

Een overzicht wat betreft onze club:

In 2de provinciale eindigt Galmaarden A het seizoen op de 4de plaats. Het zag er nochtans veelbelovend uit, vanaf speelweek 5 tot en met 12 stonden zij op de 2de plaats. Maar na een 8-8 gelijkspel tegen Merelbeke en verlies tegen rechtstreeks concurrent Sleidinge A, zagen zij hun promotiekansen slinken. Op dat moment werd besloten om alles op de B-ploeg te zetten, die ook kans maakten op promotie. De hoop op promotie werd opgegeven, er zou vanaf nu elke week iemand doorschuiven naar de B-ploeg. Kasper Samyn bekleedt in de top 10 van de reeks de 4de plaats met 74%.

De B-ploeg verloor in deze verkorte competitie slechts éénmaal, tegen leider De Pinte A. Doch werden de kansen op promotie naar 2de gaaf gehouden door het onverwachte verlies van De Pinte tegen Ninove C. Na speelweek 18 stonden onze B-ploeg en De Pinte zij aan zij met eenzelfde aantal punten. De Pinte op 1, Galmaarden op 2 omwille van de onderlinge ontmoeting. Een nieuw rechtstreeks duel in speelweek 21 zou beslissen over de titel. Een ‘clash’ die er nooit zou komen. Omdat onze B-ploeg echter het beste equivalent heeft van alle tweedes uit alle 3de provinciales stijgen zij alsnog naar 2de provinciale. Arvid Merckaert staat op 3 in de top 10 met  87%, Xander Lievens op plaats 6 met 78%.

Voor de C-ploeg was het uitkijken; het degradatiespook loerde om de hoek. Zij hingen heel het seizoen met een kleine marge boven de gevarenzone. De matchen moesten uitgekozen worden. Dankzij een sterke start van de competitie (9 op 15) en een uitstekende Hendrik Van Driessche (1ste in de top 10 met 85%!) werd de redding een feit.

Stiekem droomden de mannen van Galmaarden D van promotie naar 3de afdeling. Na een goeie start moesten zij, door een herhaaldelijk tekort aan spelers, hun ambities laten varen. De jonge gasten o.l.v. Francis Warrand eindigen het seizoen op plaats 5. Noemenswaardig is de prestatie van Jarne Rouckhout, die met 80% de derde plaats bekleedt in de top 10.

Mede door blessureleed was het ook in de E-ploeg (5de provinciale) wekelijks puzzelen om de ploeg voltallig te krijgen. Er moest zelfs tweemaal forfait gegeven worden. Desalniettemin speelden ook zij een sterk seizoen en eindigde de E-ploeg op de 4de plaats. Ook hier weer een speler van onze club in de top 10: Renzo Priels: 5de plaats met 85%.

Galmaarden F, met o.a. de gebroeders Anthoons in de gelederen, blijkt een typische middenmoter. Steeds weer eindigt de ploeg het kampioenschap halverwege de klassering. Rekening houdend met het gegeven forfait en de drie nipte verlieswedstrijden had de F-ploeg dit seizoen nochtans hoger kunnen eindigen in 5de A.

Onze jeugdploegen deden het goed, met in het bijzonder jeugd A, die voor het derde seizoen op rij (!) kampioen speelde. Zij werden onlangs nog gehuldigd op de kampioenenviering van de gemeente. Jeugd B eindigt een paar plaatsjes lager in dezelfde reeks. Ook de spelers van jeugd C stonden hun mannetje in de andere jeugdreeks. Zij deden weer heel wat ervaring op.

 

Op het vlak van ploegopstelling dienen we in het tussenseizoen een paar zaken/ploegen te herbekijken. Blessures zijn van alle tijden maar dan nog bleek dit seizoen geen sinecure om wekelijks alle ploegen compleet te krijgen. Aan de hand van de inschrijvingen en het vooropgestelde percentage beschikbaarheden zullen we de berekening van het aantal in te schrijven ploegen maken. We vragen daarom ook aan alle leden om zo snel mogelijk (vóór 15 april) de online rondvraag in te vullen die terug te vinden is op onze site http://ttcgalmaarden.be/rondvraag_seizoen2021

We slaagden daarentegen wel in onze vooropgestelde doelen: promotie voor de B-ploeg en de jeugd A-ploeg én het behoud van alle andere ploegen. Op sportief vlak maakten we dus onze ambities waar.

Geplaatst in Nieuws.